Svetlana Popa fondator al unui brand de genți ecologice
Social 24 septembrie 2021, 20:36 | 1232

A îndrăgit croitoria când avea 12 ani. La început își ajusta singură pantalonii sau rochiile. apoi dădea o nouă viață hainelor vechi. Acum câțiva ani, s-a decis să pună pe roate o afacere cu genți eco. Acestea sunt cusute din stofă sută la sută naturală și pictate astfel, încât să fie personalizate. Vă invităm să urmăriți un reportaj despre o tânără, care face obiecte sănătoase.

SVETLANA POPA, fondatorul unui brand de genți ecologice: "Din clasa a VI-a mama mi-a dăruit o mașină de cusut, atunci scurtam pantalonii la ea, la început. Pe urmă prefăceam hainele cele vechi sau care nu-mi veneau. Pe urmă am făcut un an croitoria, am venit în Chișinău."

Svetlana Popa a visat mereu la o afacere, care i-ar aduce plăcere. Pentru că avea pasiunea croitoriei și a picturii, tânăra a decis să le combine pe ambele. Așa a lansat un brand al genților ecologice.

SVETLANA POPA, fondatorul unui brand de genți ecologice: "Țin minte că mergeam în troleibuz și citeam un articol despre interzicerea articolelor din plastic și alternativele lor. Am văzut mai multe alternative: pungile de hârtie sau altele. Însă când am văzut torbele, asta a fost acum doi ani cred, când abia s-a început a vorbi despre chestia asta de a se interzice. Și am zis: asta e!"

Tânăra își amintește cu nostalgie că pe vremuri nu existau pungi din plastic, dar dacă mergeai la magazin fără așa numita torbă riscai să vii acasă cu produsele în mână.

SVETLANA POPA, fondatorul unui brand de genți ecologice: "Eu țin minte cum luam pâinea cea pătrată așa și iată așa o duceam până acasă. Nu aveam pungi, chiar și eu eram mică și țin minte asta."

Mai scumpe, dar și cu o viață mult mai lungă. O geantă eco folosită zilnic ar putea ține cel puțin doi ani. Dacă am face un calcul, cumpărând zilnic câte o pungă din plastic, care costă cel puțin un leu, pentru doi ani am cheltui aproximativ 730 de lei și am polua mediul: Obiectele făcute de Svetlana Poap sunt mult mai convenabile.

Tânăra femeie de afaceri visează că într-o bună zi să-și deschidă un magazin cu genți și accesorii pur ecologice.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie