Starea de urgență în sănătate publică începe astăzi și va fi valabilă până pe 15 ianuarie 2021
Social 30 noiembrie 2020, 15:18 | 1652

Din cauza creșterii alarmante a numărului cazurilor de infectări cu COVID, începând de astăzi reintră în vigoare restricțiile specifice stării de urgență. Se închid inclusiv teatrele și cinematografele. Restaurantele, barurile și cafenelele vor putea activa doar până la ora 22:00. Unităților de alimentație publică le este interzisă activitatea în intervalul orelor 22:00 - 7:00. O echipă Jurnal TV a ieșit în stradă și a întrebat oamenii ce cred despre noile restricții.

În perioada stării de urgență în sănătate publică este interzisă organizarea și desfășurarea conferințelor științifice, competițiilor sportive, olimpiadelor cu prezența fizică a persoanelor. Orarul de călătorie al transportul public, inlclusiv numărul de unități de transport, va fi ajustat conform necesităților în orele de vârf. Conducătorii auto, taxatorii și pasagerii vor fi obligați să poarte măști de protecție pe parcursul călătoriei. De câteva zile măștile de protecție sunt obligatorii inclusiv în spații deschise, doar că nu toată lumea respectă regula. Oamenii spun că nu teatrele sunt focare de COVID, ci piețele unde nu funcționează nicio regulă.

Starea de urgență în sănătate publică a fost instituită la sfârșitul săptămânii trecute, dar intră în vigoare astăzi și va fi valabilă cel puțin până pe 15 ianuarie 2021, adică până după sărbătorile de iarnă și pe stil vechi.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie