Veaceslav Platon a întrerupt ședința ordinară a Comisiei Naționale Pieței Financiare
Social 2 decembrie 2020, 19:39 | 1875

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a întrerupt ședința ordinară a Comisiei Naționale Pieței Financiare. El spune că a intervenit pentru a clarifica situația unei companii de asigurări. Directorul Comisiei, Valeriu Chițan, afirmă că Platon era însoțit de câțiva angajați ai Pazei de Stat.

VALERIU CHIȚAN, director Comisia Națională a Pieței Financiare: "Este vorba despre Veaceslav Platon și alte două persoane pe care nu i-am cunoscut până astăzi. Compania a dorit să discute problema cum deblocăm situația și opțiunea și recomandarea noastră a fost ca să nu fie interdicții pentru administratorul special, care deja, de două săptămâni nu își poate exercita funcția, din cauza celor care astăzi gestionează compania. După diferite puncte de vedere, consider că i-am convins ca să îl accepte provizoriu pe Viorel Bârsan care este angajatul CNPF."

Potrivit lui Veaceslav Platon, divergențele cu Comisia Națională a Pieței financiare constau în viziunile diferite asupra candidaturilor pentru conducerea companiei. Părțile au reușit să ajungă la un consens, spune Platon.

VEACESLAN PLATON, om de afaceri: "CNPF a considerat că instituția trebuie să accepte conducători din exterior, pe care i-a numit instanța. Poziția CNPF nu este corectă. Comisia a decis să ne oblige să facem acest lucru. Ne-a lipsit de posibilitatea să manevrăm cu resursele financiare ale băncii. A creat o situație tensionată. La întâlnirea de astăzi noi ne-am înțeles că vom oferi posibilitatea reprezentanților CNFP să conducă conturile Moldasig, pentru ca să realizeze plățile clienților noștri."

Directorul Comisiei Naționale a Pieței Financiare Valeriu Chițan susține că Veaceslav Platon s-a prezentat la sediul instituției fiind însoțit de paza de stat.

VALERIU CHIȚAN, director CNPF: "Atât pot să vă spun, din câte mi s-a comunicat, că totul s-a produs foarte rapid, că persoana respectivă beneficiază de Pază de Stat."

Platon nu a comentat în niciun fel. Recent, Comisia Națională a Pieței Financiare a anunțat că s-a autosesizat privind „neregulile și practicile contrare” în cadrul unei companii de asigurări și a decis să instituie administrare specială provizorie asupra companiei. În urma unei decizii judecătorești, compania a trecut în gestiunea a două entități de audit.

Opinia ta contează. Comentează!