De la banca de alimente produsele ajung la cantine sociale din toată Republica Moldova
Social 29 septembrie 2022, 15:42 | 948

De la banca de alimente produsele ajung la cantine sociale. Iar de acolo - pe masa celor, care nu au nici măcar o bucată de pâine. La cantina socială din satul Gura Galbenei se pregătesc zilnic 35 de prânzuri calde, iar beneficiarii spun că fără acestea nu s-ar putea descurca.

Săptămânal, cantina socială din Gura Galbenei primește produse de la Banca de alimente. Din acestea sunt pregătite zilnic prânzuri pentru cei care își duc viața la limita sărăciei.

NATALIA DONI, directorul cantinei sociale din satul Gura Galbenei, raionul Cimișlia: "Astăzi noi prestăm servicii pentru 35 de persoane, în fiecare zi. 35 de prânzuri calde ajung pe masa a 35 de bătrâni. Primim alimente de la banca de alimente, ne ajută foarte mult. Odată-n săptămână primim și pâine, și legume, și fructe."

Chiar și o pâine este o mare bucurie pentru un bătrân, care nu are bani să o cumpere.

ANA RUSU, voluntară: "Oamenii se bucură de această binefacere, adică această porție de mâncare care o ducem noi. -Cât de mult contează această porție? - Pentru ei e o bucurie. Chiar astăzi am dus la o bătrânică, e o bucurie foarte mare și ei nici nu știu cum să-ți mulțumească înapoi pentru că sunt nespus de mulțumiți."

Pe bicicletă, voluntarul cantinei sociale merge să ducă prânzuri la toți cei, care nu pot veni la cantină.

Feodora Olărescu și fiica sa primesc zilnic prânzul cald. Bătrâna are o pensie de două mii de lei și acești bani îi ajung pentru medicamente. Luna aceasta nu a reușit să cumpere... Așteaptă următoarea pensie.

FEODORA OLĂRESCU, locuitoare a satului Gura Galbenei, raionul Cimișlia: "Îmi place tot, eu îi mulțumesc lui Dumnezeu că am stat și la pat și îmi aduceau mâncare, doamna Natalia, mulțumesc că m-a scris la mâncare. Mă ajută și din fondul social. -Ce pensie aveți dvs? -Două mii de lei. Cu două mii ce faci? De leacuri, luna aceasta nici nu mi-am luat leacuri, iată și tensiune am. Nu am luat că am avut popușoi în grădină și am chemat două femei să-mi strângă roada și am dat banii și deja aștept."

În total, 35 de oameni iau zilnic câte un prânz cald de la cantina socială din Gura Galbenei. În perioada ianuarie – iunie, Banca de Alimente a gestionat 125 de mii 633 de kilograme de alimente (produse de panificație, legume și fructe, produse congelate sau produse cu ambalaj deteriorat.) în sprijinul a 20 de mii 403 de persoane beneficiare ale diferitor tipuri de servicii.

Opinia ta contează. Comentează!
LIVE