Grădinițele, gata pentru a primi copii
Social 14 iulie 2020, 00:46 | 1109

Copiii vor merge la grădiniță pe rând. Primii vor reveni cei din grupele pregătitoare, dar nu mai devreme de 1 august, spun autoritățile. De asemenea, elevii din municipiul Chișinău ar putea reveni din toamnă la ore, împărțind ziua în două: unii de dimineață, alții - după amiază. Decizia, totuși, aparține Comisiei Naționale de Sănătate Publică.

Reluarea activității în instituțiile preșcolare va fi făcută etapizat. Primii se vor reîntoarce la grădiniță copiii din grupele pregătitoare, spune viceprimarul de Chișinău, Angela Cutasevici.

Directorul grădiniței nr. 156 din sectorul Botanica spune că instituția va fi pregătită pentru a relua activitățile din 1 august.

În cele 126 de instituții de educație timpurie din Chișinău, în care sunt înscriși peste 32 de mii de copii, au fost procurate bunuri în valoare de peste 4 milioane de lei pentru o activitate în condițiile pandemiei.

Autoritățile spun că și elevii ar putea reveni la ore, în toamnă...

Șapte grădinițe au intrat în carantină, după ce mai mulți angajați ai instituțiilor au fost testați pozitiv la coronavirus. Hotărârea privind reluarea activității instituțiilor preșcolare va fi luată de Comisia Națională de Sănătate Publică. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie