Aduși organizat să voteze
Social 1 aprilie 2019, 19:54 | 1231

Locuitorii din stânga Nistrului, care au cetățenie ucraineană, au fost aduși organizat la secțiile de votare din Chișinău și Bălți. Transportarea alegătorilor ar fi fost făcută la inițiativa Comunității ucrainenilor din Republica Moldova. Membrii comisiei de supraveghere spun că NU au fost înregistrate abateri în timpul scrutinului.

Autobuzele și microbuzele, cu însemnele transnistrene și inscripția ''Alegeri'', au început să vină de dimineață la Ambasada Ucrainei la Chișinău. În scurt timp, la poarta misiunii diplomatice s-a creat coadă, pentru a vota.

Autocare cu alegători au fost observate și la Consulatul Ucrainei din Bălți.

Oamenii care au venit să voteze spun că doresc un viitor mai bun cetățenilor Ucrainei.

Din cei peste 50 de mii de alegători, care se regăseau în liste la secția de votare deschisă la Ambasada Ucrainei din Chișinău, la vot s-au prezentat doar 784. Cei mai mulți spun și-au dat votul pentru Volodimir Zelenski. Potrivit președintei comisiei, pe parcursul scrutinului nu au fost depistate nereguli. Reprezentanții comisiei, care a supravegheat desfășurarea alegerilor prezidențiale din Ucraina la secția de votare deschisă la Consulatul din Bălți, nu au fost de găsit la telefon, pentru a ne oferi informații. Precizăm că despre transportarea alegătorilor în mod organizat la alegeri a scris săptămâna trecută presa de la Tiraspol. Agenția „Novosti Pridnestrovia” a publicat numele, precum și numerele de telefon ale responsabililor de transportarea gratuită și organizată a votanților din regiunea transnistreană. Totuși, cine plătește pentru toate acestea, nu a scris.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie