Un regim mult mai strict de carantină, va fi instituit în municipiul Soroca
Social 8 aprilie 2020, 19:55 | 988

Un regim mult mai strict de carantină, comparativ cu restul teritoriului Republicii Moldova, va fi instituit în municipiul Soroca. Despre acest lucru a anunțat astăzi premierul Ion Chicu, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale. Ce măsuri au mai fost dispuse, aflați în continuare.

Ion Chicu a declarat că după patru zile de la introducerea regimului de carantină în municipiul Soroca, măsurile de restricționare nu au efectul la care s-au așteptat autoritățile.

ION CHICU, prim-ministru

În aceste condiții, pentru municipiul Soroca, Comisia a decis instituirea unor măsuri mai stricte și mai dure în privința circulației cetățenilor, aflării lor în stradă pe timp de zi și pe timp de noapte. Va fi desfășurat un efectiv suplimentar al Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării.

Astfel, persoanele de peste 63 de ani sunt strict restricționate să părăsească casa dacă nu au un temei bine argumentat. De asemenea, pe stradă nu pot circula mai mult de două persoane, iar toți cetățenii trebuie să aibă mijloace individuale de protecție. Se interzice desfășurarea comerțului online, cu excepția produselor farmaceutice, alimentare și a celor de igienă. Se interzice aflarea în autovehicule a mai mult de două persoane, inclusiv șoferul. Ion Chicu a mai anunțat că începând cu ziua de vineri, 10 aprilie, traficul internațional de pasageri și mărfuri va fi reluat prin două puncte de trecere a frontierei de stat, pe segmentul moldo-ucrainean: Ocnița-Sokireanî și Larga-Kelmențî. Pe de altă parte, Ucraina a sistat traficul prin punctul de trecere Mămăliga-Criva. Comisia pentru Situații Excepționale a mai dispus permiterea comerțului ambulant în municipiile Chișinău și Bălți, pentru producători și gospodăriile țărănești care vând produse agricole proprii. Comerțul se va face în locurile stabilite de autorități, cu respectarea strictă a normelor epidemiologice. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie