O explozie a avut loc într-o gospodărie din Cojușna, raionul Strășeni
Social 23 octombrie 2020, 15:25 | 1089

O femeie a fost transportată de urgență la spital aseară, după o explozie într-o gospodărie din Cojușna. Deflagrația s-ar fi produs la un cazan alimentat cu lemne și cărbune. Femeia a vrut să aprindă focul, dar instalația a cedat.

Ajunși la fața locului, pompierii au stabilit că în urma exploziei au fost afectate materialele constructive ale bucătăriei în care se afla cazanul. Femeia în vârstă de 37 de ani a suferit arsuri și a fost internată la Institutul de Medicină Urgentă. Primele cercetări au stabilit că deflagrația s-a produs după ce femeia a decis să conecteze cazanul, care pe parcursul perioadei calde a anului nu a fost conectat. Cazul este cercetat de specialiști. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii să verifice instalațiile de încălzire înainte de începerea sezonului rece. Specialiștii recomandă ca verificarea și reparația acestora să fie efectuate de persoane autorizate pentru astfel de lucrări.

În această dimineață, pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit pentru a stinge un incendiu care s-a produs într-un depozit de la Bălțata. Flăcările au cuprins un garaj în care se afla un automobil. Pentru stingerea incendiului la fața locului imediat au fost îndreptate cinci echipaje de salvatori și pompieri. Aceștia au stabilit că focul a afectat o suprafață de aproximativ de 1400 de metri pătrați, iar acoperișul depozitului s-a prăbușit parțial. În urma incendiului nu au fost raportate victime. Angajații IGSU au reușit să salveze alte construcții alăturate pe o suprafață de 1000 m2. Cauza și circumstanțele izbucnirii incendiului urmează a fi stabilite ulterior.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie