Astăzi au fost confirmate încă 22 de cazuri de coronavirus, bilanțul ajungând la 199
Social 27 martie 2020, 19:49 | 2239

Coronoavirusul de tip nou a mai facut o victima! S-a stins din viata o femeie de 79 de ani, medic de profesie, care a fost internata pe 19 martie. Astfel, pana in prezent, in Moldova au fost inregistrate doua decese provocate de COVID-19. In acelasi timp, numarul cazurilor confirmate a crescut cu 22 si a ajuns la 199.

Totodată, nouă persoane s-au tratat și urmează să fie externate până mâine.

Prim-ministrul Ion Chicu a atenționat atât enoriașii, cât și preoții să se abțină de la oficierea slujbelor și de la participarea la ele. În caz contrar, vor urma sancțiuni.

Amintim că primul deces cauzat de Covid-19 a fost înregistrat în Moldova pe 18 martie. Atunci a fost vorba despre o femeie în vârstă de 61 de ani din satul Bălceana, raionul Hâncești, care revenise din Italia, unde fusese infectată cu acest virus. Din 7 martie, când a fost atestat primul pacient cu noul coronavirus în Republica Moldova, și până acum, au fost înregistrate 199 de astfel de cazuri. Totodată, ieri, au fost confirmate cele mai multe cazuri de COVID-19 de până acum, 28 la număr. În prezent, potrivit ministrului Sănătății, 33 de pacienți sunt în stare gravă. 25 dintre ei sunt internați la Spitalul "Toma Ciorbă", iar alți opt - la Spitalul Clinic Republican. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie