„Vânturile, Valurile”, o nouă ediție
Social 16 septembrie 2020, 20:10 | 929

O nouă rundă de discuții de suflet și cu invitați aleși a avut loc aseară, în platoul Jurnal TV, la emisiunea „Vânturile, valurile”, realizată deVal Butnaru. Atmosfera a fost asigurată de trio-ul Stela Boțan, Cristi Condrea și Iulian Ursu.

STELA BOȚAN, interpretă: "Am norocul să cânt alături de unii dintre cei mai buni muzicieni de la noi din țară Cristian Condrea și Iulian Ursu care este extrem de talentat.În această formulă micuță, dar zic eu de suflet încercăm să le facem oamenilor dispoziția mai frumoasă."

VAL BUTNARU, scriitor, realizatorul emisiunii „Vânturile, valurile”: "Ce planuri de viitor ai în noua ta calitate la Luceafărul?"

SLAVA SAMBRIȘ, regizor, director artistic Luceafărul: "Prima montare cu care vrem să deschidem stagiunea și stagiunea asta nu este una simplă, este una aniversară, sunt 60 de ani de Teatrul Luceafărul și ne-am propus cu directorul general al acestui teatru Vitalie Agrigoriu să venim cu o piesă națională, o piesă națională tratată dintr-o altă perspectivă. Vrem să îi dăm un aer foarte contemporan. Asta face parte și din concepția mea regizorală din această piesă. Și sperăm să fie mai mult decât un simplu spectacol sau o simplă deschidere, ci un eveniment.Dincolo de asta vrem ca din teatrul Luceafărul să facem un teatru."

VAL BUTNARU, scriitor, realizatorul emisiunii „Vânturile, valurile”: "Cu ce te ocupi acum, care sunt preocupările?"

RICU VODĂ, interpret: "Mă ocup cu ceea ce m-am ocupat - cu muzica. Am noroc, am un mic studio, mai bine zis un mic atelier muzical. Cu muzica mă ocup, scriu, analizez programe diferite. Asta e pasiunea mea și lucrul."

VAL BUTNARU, scriitor, realizatorul emisiunii „Vânturile, valurile”: "Felicitări cu ocazia apariției acestui roman. Ce e cu misterul și de ce de Est? În general, ce e misterul, ce crezi despre mister?"

LUCREȚIA BÂRLĂDEANU, poetă, publicistă, doctor în filologie: "Pe parcursul dezvoltării societății omenești, multe mistere au fost elucidate. O parte au rămas însă și foarte bine că au rămas. Mi se pare minunat când omul are sentimentul că nu este singur pe lume, că atunci când ridică ochii spre cer, cineva undeva ar putea să îi răspundă și misterul, cum spunea și Lucian Blaga, în viața noastră trebuie înmulțit, nu trebuie strivit.Consider că misterul uite plutește aici, în aerul de Est, în partea asta românească destul de palpitant."

VAL BUTNARU, scriitor, realizatorul emisiunii „Vânturile, valurile”: "Atunci când realizezi aceste reportaje și discuți cu acești oameni plecați, ce sentimente te încearcă?"

LEANCA GRIȚCAN, prezentatoare „Cealaltă Basarabie”: "Cel mai des este sentimentul de tristețe pentru că în acești trei ani am descoperit sute de moldoveni plecați peste hotare, dar și cei care au rămas aici, dar văzându-i pe cei care construiesc țări, adică contribuie la dezvoltarea lor mă macină tristețea asta și întrebarea cum ar fi arătat țara noastră dacă ei ar fi rămas acasă și poate nu ar fi întrebarea asta dacă mulți dintre ei nu ar fi plecat forțat."

VAL BUTNARU, scriitor, realizatorul emisiunii „Vânturile, valurile” : "Eu unul cred că dacă vom face cât mai multe emisiuni de genul acesteia în care stăm și vorbim și cât mai puține talk-show-uri la care sunt invitați politicieni, poate și oamenii se vor gândi cel puțin la un viitor pe care și-l vor putea construi aici."

Emisiunea „Vânturile, valurile” poate fi urmărită la Jurnal TV în fiecare zi de marți, de la ora 20:00.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie