62 de pacienți cu COVID, în stare gravă
Social 3 aprilie 2020, 17:38 | 1271

Spitalul Raional Ștefan Vodă a intrat de astăzi în carantină, după ce mai mulți angajați ai acestuia au fost depistați cu noul tip de coronavirus. Din acest motiv, toți pacienții cu COVID-19 din respectiva instituție medicală vor fi transferați în spitalele din Chișinău, a declarat azi-dimineață ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Între timp, 62 de oameni infectați și internați în diverse spitale publice din capitală se află în stare gravă.

Spitalul Raional Ștefan Vodă intră în carantină de astăzi, după ce mai multe cadre medicale au fost depistate cu noul tip de coronavirus. Potrivit datelor Ministerului Sănătății, în total, în prezent, în acest raion sunt confirmate 57 de cazuri de COVID-19.

Iar Centrul de triaj COVID-19 din Chișinău este pregătit pentru deschidere în proporție de 90 la sută, a anunțat azi-dimineață directorul instituției, Oleg Crudu. Acesta va avea o capacitate de aproximativ 700 de paturi.

Până la această oră, în Republica Moldova sunt confirmate 505 cazuri de coronavirus, dintre care 199 - în Chișinău. 26 de persoane s-au tratat până acum și au fost externate, iar 7 au decedat. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie