O asistentă medicală din Secția Reanimare Soroca a fost confirmată pozitiv cu Covid-19
Social 27 martie 2020, 19:32 | 1941

Dupa ce patru lucratori de la asistenta medicala urgenta Soroca au fost confirmati pozitiv cu noul coronavirus, acelasi diagnostic a fost stabilit in privinta unei asistente din Sectia Reanimare. Directorul Spitalului Raional Soroca Angela Rusnac sustine ca deocamdata este greu de stabilit de la cine anume s-a infectat femeia. Totusi, managerul spitalului ne-a facut o retrospectiva a celor intamplate in incercarea de a intelege de unde ar fi pornit infectarea cadrelor medicale.

Angela Rusnac ne-a povestit că pe 19 martie, la miezul nopții, la spital a fost adus un pacient în stare extrem de gravă, cu insuficiență respiratorie acută.

Astfel, bărbatul a aplicat un autotratament cu antibiotice în perioada 16-19 martie.

Bărbatul nu a fost testat însă pentru coronavirsul de tip nou, iar la scurt timp a murit, ceea ce a făcut imposibilă prelevarea probelor pentru a confirma sau infirma infectarea cu COVID-19. Astfel, pacientul nu figurează în statistica oficială că ar fi murit din cauza coronavirusului.

În aceste circumstanțe, a fost solicitat serviciul 112, care a transportat asistenta medicală la Spitalul de Boli Contagioase „Toma Ciorbă, unde s-a confirmat prezența coronavirusului. Prin urmare, toți cei care au fost în tură în ziua respectivă, sunt izolați la domiciliu, susține Angela Rusnac.

Precizăm că în raionul Soroca sunt confirmate 21 cazuri de COVID-19. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie