Peste 2600 de părinți au semnat o petiție prin care cer redeschiderea grădinițelor
Social 2 iunie 2020, 20:14 | 653

Peste 2.600 de părinţi au semnat o petiţie online, prin care le cer autorităților să redeschidă grădinițele. Adulții au fost chemați la locurile de muncă, dar statul nu le-a dat o soluție în cazul copiilor, spun ei. Oficialii nu au reacționat la această solicitare, dar, anterior, șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a declarat că redeschiderea grădinițelor este încă riscantă.

Părinții susțin că înțeleg eventualele riscuri legate de redeschiderea grădinițelor însă, potrivit lor, copiii sunt supuși pericolului dublu atât timp cât părinții muncesc și se pot infecta.

Petiția a fost semnată de peste 2.600 de părinți. Solicitat pentru o reacție, consilierul în comunicare al prim-ministrului, Vitalie Dragancea, ne-a recomandat să discutăm cu șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, care nu ne-a răspuns însă la telefon. Anterior, el a declarat că redeschiderea grădinițelor este încă periculoasă. Școlile și grădinițele din Republica Moldova au fost închise în data de 11 martie, din cauza riscului de răspândire a noului tip de coronavirus. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie