Procurorul Viorel Morari a fost restabilit în funcția de șef al Procuraturii Anticorupție
Social 17 septembrie 2019, 17:27 | 1671

Viorel Morari a fost restabilit astăzi în funcția de șef al Procuraturii Anticorupție. Ordinul respectiv a fost semnat de către procurorul general interimar, Dumitru Robu. În consecință, tot azi, Eduard Varzar și-a încheiat mandatul de șef interimar al Procuraturii Anticorupție.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, restabilirea în funcţie a lui Viorel Morari a avut loc în urma unei așa-numite „tranzacţii de împăcare amiabilă”. Morari ne-a confirmat acest lucru.

Amintim că Viorel Morari şi-a depus cererea de eliberare din funcție în această primăvară. Demisia lui s-a produs după ce mai multe instituţii de presă şi ambasade acreditate în Republica Moldova au primit o scrisoare anonimă, în care se menţiona că Morari ar fi fost implicat, alături de interlopul Grigore Caramalac şi omul de afaceri Andrei Tranga, într-un atac de tip raider asupra altui antreprenor din Republica Moldova. La vremea respectivă, Viorel Morari a respins acuzațiile și a mai spus că își dă demisia pentru a nu influenta anchetarea cazului menționat. Fotoliul lui a fost ocupat, în luna mai, de către Adriana Bețișor, care în iulie a renunțat la funcția de șefă interimară a Procuraturii Anticorupție. Viorel Morari a venit în fruntea Procuraturii Anticorupție în aprilie 2016. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie