Șoferița care ar fi provocat accidentul avea o concentrație de alcool de 1,87 miligrame la litru
Social 2 octombrie 2019, 15:42 | 1051

Șoferița care ar fi provocat accidentul de luni din sectorul Biucani al capitalei era în stare de ebrietate avansată. Femeia avea o concentrație de alcool în sânge de 1,87 miligrame la litru. Informația a fost făcută publică la ședința de astăzi a Guvernului, unde premierul Maia Sandu a declarat că șoferii prinși băuți la volan trebuie să fie privați imediat de dreptul de a conduce, până la decizia instanței judecătorești.

Ministrul Sănătății a declarat că 25 de oameni au beneficiat de îngrijiri medicale în urma accidentului. Nouă dintre ei rămân spitalizați. Ala Nemerenco a mai adăugat că șoferița se află în continuare în stare gravă.

Iar prim-ministrul Maia Sandu a cerut înăsprirea legislației în privința șoferilor care condus în stare de ebrietate.

Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne Ianuș Erhan s-a referit la dosarul penal deschis în acest caz, dar și la ancheta de serviciu

Amintim că luni, la intersecția străzilor Alba Iulia și Onisifor Ghibu, o mașină a intrat într-un troleibuz de linie. Un pasager din autoturism a murit la fața locului. Potrivit poliției, șoferița circula cu o viteză de 130 de kilometri la oră, ignorând culoarea roșie a semaforului. În nouă ani, femeia a fost vizată în cinci dosare penale și în peste 40 de procese-verbale contravenționale. Ea a fost condamnată la șase luni de închisoare și a stat la penitenciarul Rusca. Acum, femeia riscă până la 7 ani de închisoare. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie