Troleibuzele sunt dezinfectate zilnic cu o soluție pe bază de clor
Social 26 februarie 2020, 20:32 | 1292

Si cele peste 300 de troleibuze scoase pe linii in Chisinau sunt dezinfectate de cateva ori pe zi cu solutie pe baza de clor. Specialistii de la Regia Transport Electric au dat asigurari ca vehiculele sunt curatate cu seriozitate si ca substanta folosita este eficienta. In acelasi timp, majoritatea pasagerilor evita sa poarte masti, invocand diverse motive. Mai multe vedeti in reportajul ce urmeaza.

În această perioadă, pentru a preveni răspândirea infecțiilor respiratorii, nici un troleibuz din Chișinău nu mai pleacă din garaj fără a fi dezinfectat în interior și exterior. Procedura este repetată de câteva ori pe zi.

Echipați cu măști, angajații parcurilor de troleibuze folosesc o soluție puternică pe bază de clor, care acționează asupra bacteriilor și virusurilor. O soluție ieftină și eficientă, spun ei.

De asemenea, la capăt de linie, taxatorii și șoferii curăță fiecare element din mijlocul de transport.

Pe lângă asta, starea de sănătate a angajaților Regiei Transport Electric este verificată zilnic. Cei care au simptome de boală sunt trimiși acasă.

Pe de altă parte, foarte puțini pasageri poartă măști.

Medicii infecționiști atenționează că mijloacele de transport în comun pot fi focarul unor boli contagioase dacă nu sunt luate toate măsurile de prevenire a lor. Potrivit specialiștilor, cel mai important este să ne spălăm pe mâini cât mai des şi să purtăm măști medicale când apar simptome de boală. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie