Încă o femeie din RM, răpusă de COVID-19; Alte 70 de cazuri noi de îmbolnăvire, înregistrate în RM timp de o zi
Social 1 aprilie 2020, 19:35 | 1900

Al cincilea deces provocat de coronavirus a fost înregistrat în Republica Moldova. Este vorba despre o persoană din stânga Nistrului. Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, nu a dat detalii, dar presa din Tiraspol scrie că vicitima este o femeie de 59 de ani din Slobozia, care a fost internată cu pneumonie bilaterală și suferea și de diabet, iar azi s-a confirmat că avea coronavirus. Totodată, astăzi au fost înregistrate alte 70 de cazuri de infectare cu COVID-19. Astfel, numărul celor infectați a ajuns la 423.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății

Astăzi avem un caz de deces în regiunea din stânga Nistrului.

Tot astăzi au fost confirmate alte 70 de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus.

Prim-ministrul Ion Chicu a declarat că numărul va crește și mai mult, iar la mijlocul lunii aprilie vor exista cele mai multe cazuri confirmate.

Toate gradele de dizabilitate care expiră în perioada stării de urgență vor fi prelungite, iar persoanele cu necesități speciale vor primi în continuare alocații și pensii, a promis Dumbrăveanu în briefingul de azi dimineață.

Până la această oră, numărul celor care au murit de COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la cinci, iar a persoanelor confirmate cu acest virus - la 423. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie