1.500 de persoane cu deficiențe auditive din capitală vor beneficia de proteze
Social 25 septembrie 2020, 17:59 | 974

O mie 500 de persoane cu deficiențe auditive vor beneficia, până la sfârșitul anului, de proteze achiziționate de municipalitate. În contextul Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități de auz, marcată 27 septembrie, Primăria Chișinău a acordat astăzi un lot de astfel de dispozitive Asociației Medicale Teritoriale Centru. „Aceste dispozitive ne va spori calitatea vieții.”, spun oamenii pentru care aceste aparate sunt extrem de necesare.

În municipiul Chișinău, pe listele de așteptare sunt incluși 4.079 de pacienți cu deficiențe auz.

ANADELA GLAVAN, director Asociația Medicală Teritorială Centru: "Când vin aparatele se ma pregătesc încă odată listele din toate asociațiile, se cumulează la asociația centru și când vin aparatele atunci noi informăm și celelalte asociații: „Vă rog pregătiți pacienți, în sens anunțați-i cu programare să vină la AMT Centru pentru a doua verificare și trimiterea deja formării listei."

Unii pacienți așteaptă ani buni protezele auditive.

ANADELA GLAVAN, director Asociația Medicală Teritorială Centru: "Desigur că este foarte important, ați auzit și pacienta care vorbea. E vorba de incluziune socială, e vorba să se simtă om printre oameni. Să se ajute pe ea și ajută și familia, și bucura comunicării. Cred că asta nu mai puțin înseamnă."

Pe parcursul ultimilor trei ani, circa 1100 de persoane au beneficiat de astfel de dispozitive auditive, care au fost achiziționate din bugetul municipal Chișinău.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie