Mai multe secții ale Institutului Oncologic sunt adevărate focare de Covid-19
Social 2 decembrie 2020, 19:19 | 1737

Focare de covid în mai multe secții ale Institutului Oncologic! Un angajat al instituției susține că pacienții mor cu zile, iar informația este ascunsă. Acum două săptămâni, un copil de doar 6 ani a murit de COVID pe patul spitalului, însă acest caz nu s-a regăsit în statistica Ministerului Sănătății. Informația a fost confirmată și de către directorul Spitalului, Larisa Catrinici.

Secțiile non-covid din Spitalul Oncologic, acolo unde oamenii se internează prezentând testul negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de internare, s-au transformat în adevărate focare de infecție. Pacienții și așa slăbiți de boală se infectează, sunt transferați apoi în blocul COVID al institutului, iar în scurt timp majoritatea dintre ei mor. Detalii cutremurătoare am aflat chiar de la un angajat al spitalului. Sub protecția anonimatului, acesta ne-a declarat că oamenii mor cu zile.

Directorul Institutului Oncologic, Larisa Catrinici ne-a confirmat că acum două săptămâni un copil de 6 ani s-a infectat cu COVID-19 și la scut timp a murit.

LARISA CATRINICI, directorul Institutului Oncologic: "Da, noi am avut un deces la copil de șase ani, copilul a fost foarte grav pe maladia de bază, echipa foarte mult s-a gândit cauzele principale ale decesului, totuși maladia de bază sau acel covid care a fost pozitiv, dar nu am putut exclude impactul covidului pentru că testul a fost pozitiv, dar copilul a fost grav și pe maladia de bază."

Acest deces nu s-a regăsit însă în statistica prezentată de Ministerul Sănătății. Niciun comunicat, nicio informație pe site, iar la rubrcia unde este indicată distribuția deceselor după vârstă nu este înregistrat niciun deces la categoria de 5-9 ani.

Larisa Catrinici spune însă că nu are rude în rândul medcilor epidemiologi și informația ar fi falsă.

LARISA CATRINICI, directorul Institutului Oncologic: "Nu este adevărat eu nu am rude medici epidemiologi și medicul epidemiolog a activat până a veni eu aici, deja am mai angajat un medic epidemiolog."

Cât despre focarele de infecție din secțiile non-covid, șefa spitalului spune că.

LARISA CATRINICI, directorul Institutului Oncologic: "Noi știm cu toți dvs că testul negativ nu ne asigură la 100 % lipsa contaminării sau lipsa perioadei de incubație cu infectarea celor din jur."

Cei mai mulți pacienți se infectează chiar în secțiile Institutului Oncologic, spune sursa noastră.

Fapt confirmat de Catrinici.

LARISA CATRINICI, directorul Institutului Oncologic: "În secția urologie am avut un focar încă săptămâna mai trecută și noi am conservat un pic în zilele de vineri, sâmbătă și duminică secția. Au rămas 5 pacienți, am făcut o curățenie totală."

Potrivit Larisei Catrinici, în prezent la Institutul Oncologic sunt 32 de pacienti infectați, iar în ultimile 24 de ore alți patru au fost confirmați cu Covid-19. De la începutul pandemiei, 24 de pacienti ai spitalului și-au pierdut viața în urma complicațiilor provocate de noul tip de coronavirus.

Opinia ta contează. Comentează!