Șoferul care a provocat, în mai, un accident fatal în Chișinău va sta încă 30 de zile în arest
Social 9 iulie 2020, 22:31 | 848

Șoferul care a provocat, în mai, un accident soldat cu doi morți, în centrul Chișinăului, a mai primit astăzi 30 de zile de arest preventiv. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, dar ședința preliminară în acest caz nu a avut loc, întrucât inculpatul a refuzat să fie adus în instanță. A fost examinat doar demersul acuzării, pentru că nu putea fi amânat.

În susținerea demersului de prelungire a arestului preventiv, acuzatorul de stat a invocat faptul că inculpatul ar putea evita urmărirea penală, plecând din Moldova, dacă va fi eliberat din izolator.

Avocatul șoferului, care a provocat accidentul soldat cu două decese, susține că el și-a recunoscut fapta și este gata să facă declarații. Totuși, apărătorul nu ne-a putut spune de ce bărbatul a refuzat să vină la proces.

Apărătorul a mai spus că inculpatul este dispus să acopere prejudiciile morale și materiale provocate în urma accidentului, în limita posibilităților. Cei doi succesori ai părților vătămate au refuzat să facă declarații în fața camerelor la această etapă, dar avocații lor ne-au comunicat că se așteaptă la o pedeapsă echitabilă. Apărătorul succesorului în drepturi al pasagerului din taxi, care a murit, ne-a spus că mai întâi așteaptă poziția inculpatului. Dacă el își recunoaște vina, atunci cauza va fi examinată într-o procedură simplificată.

Avocatul familiei taximetristului decedat a spus că a depus actele necesare pentru a fi acoperite prejudiciile materiale cauzate, cât și cheltuielile pentru mașina cumpărată în credit.

De asemenea, Biroul Național de Statistică a fost atras ca parte în dosar. Asta din motiv că automobilul inculpatului este înregistrat în Bulgaria, decizia respectivă fiind luată pentru a fi asigurată acțiunea civilă. Amintim că acidentul fatal s-a produs în noaptea de 16 spre 17 mai, la intersecția străzii Ismail cu bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Inculpatul a trecut la roșu și a lovit din viteză un taxi, după care a fost proiectat într-o altă mașină, care staționa regulamentar. Taximetristul și pasagerul său au murit, iar alți trei oameni au suferit traumatisme. Inculpatul riscă până la zece ani de închisoare. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie