Examenele pentru obținerea permisului de conducere au fost reluate
Social 3 iunie 2020, 20:08 | 985

Examenele auto au fost reluate astăzi, după o pauză de aproape trei luni. De dimineață, peste 200 de aspiranți s-au îmbulzit în fața oficiului Agenției Servicii Publice, în ciuda avertismentelor date în contextul pandemiei. În așteptarea care a durat ore întregi, candidații au uitat de distanță socială, iar unii chiar și-au permis să-și scoată măștile și mănușile, pe care au fost obligați să le poarte.

Reluarea examenelor auto a creat aglomerația la ușile oficiului de pe strada Salcâmilor. Chiar dacă o voce la difuzor le reamintea constant ce au de făcut, candidații tot au stat la coadă fără a păstra distanța. Unii au știut exact de ce nu respectă regulile.

Aglomerație a fost și înăuntru, unde au fost neglijate și limitele de distanță trasate de responsabili. A fost ordine doar în sala de examinare.

Totuși, pentru siguranță, candidaților le-au fost impuse reguli stricte de protecție: mască și mănuși obligatoriu, iar înainte de intrare, le-a fost măsurată temperatura.

Măsuri de protecție speciale s-au luat și la proba practică. În mașină au voie să intre doar două persoane, - examinatorul și candidatul. Ambii poartă obligatoriu măști de protecție și mănuși. După fiecare tură, mașina se aerisește. Examinatorul dezinfectează volanul și schimbătorul de viteze, și își pune, după caz, vizier. Unii și-au făcut griji că echipamentul le-ar putea crea dificultăți în plus în timpul examenului. Dar nu și acest bărbat...

Și chiar i-a reușit să-și ia permisul.

Vrea să-și ia permisul din a patra oară și Victor, a cărui fișă de școlarizare expiră în curând.

Deși mai are două luni, cel mai probabil băiatul n-ar mai fi reușit la o susținere. Doar la trei zile de la reluarea programării prealabile, pentru luna iunie la proba de traseu nu a mai rămas nicio zi disponibilă în calendar, iar în iulie, la acel moment mai rămâneau doar patru. Și la testarea pe poligon programările candidaților deja s-au întins până în august. La proba practică au fost programate 101 de persoane, în timp ce mașini sunt numai 23. Anterior, peste 11 mii de candidați au beneficiat de o prelungire a actelor, cu 90 de zile. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie