Artiștii spun că le-a fost dor de public.

ION NEGURĂ, solist al Sălii cu Orgă: "Am fost, să spun așa, închiși, pentru public, iar pentru noi, contactul cu publicul este cel mai important lucru, evident. Sunt emoții duble, pentru că să deschizi în sală e ceva mai obișnuit, altceva este să cântăm pentru public afară."

Cu emoții firești a ieșit în în fața publicului și soprana Liliana Istratii.

LILIANA ISTRATII, solistă: "Am avut foarte mari emoții, deoarece am avut o pauză de tăcere de jumătate de an, ca fiecare artist, și dacă sincer, m-am simțit ca pentru prima dată, dar, oricum, feedback-ul publicului este nemaipomenit, de asta am avut nevoie, de asta am fost flămândă."

Potrivit organizatorilor, toate cele 50 de bilete rezervate s-au vândute repede. E un semn că oamenii sunt dornici de creație și artă, a firmă directorul Sălii cu Orgă.

LARISA ZUBCU, director general Sala cu Orgă: "Auziți și dvs aplauzele, au văzut și fețele publicului cu câte emoții au venit ei la concert. În toată această perioadă să știți că lumea ne telefona, se interesa când vom începe concertele și iată că acum am revenit și noi după o vacanță bine meritată. Am revenit cu un concert în aer liber și ne pregătim încet-încet să reluăm activitatea așa cum a fost până la pandemie."

Spectatorii spun că așteptau această zi, chiar dacă au fost nevoiți să asculte muzica afară, nu în interior, cum s-ar cuveni.

Programul concertului a cuprins creaţii celebre, de la muzică baroc la contemporan, semnate de Vivaldi, Händel și Devienne.