De la începutul acestui an au fost înregistrate aproape o mie de cazuri de violenţă în familie
Social 2 iunie 2020, 20:56 | 924

Aproape o mie de cazuri de violenţă în familie au fost înregistrate de la începutul acestui an. Numărul ar putea fi cu mult mai mare, întrucât de cele mai multe ori victimele nu spun nimănui despre chinurile prin care trec. „Avem legislație bună, doar că legile nu sunt implementate”, afirmă experții Serviciului ”La Strada”.

Liliana Istrate-Burciu, manager al Serviciului de asistență telefonică pentru victimele violenței în familie La Strada, este de părere că situația se complică și din cauză că femeile aleg deseori să sufere în tăcere, iar cele care au plecat de la soțul agresor, - să se reîntoarcă la el...

Marina are 27 de ani și trei copii. După nouă ani în care nu era zi fără o palmă, femeia și-a luat copiii și a plecat de la soțul bătăuș. Pe mezină a născut-o la centru maternal, iar acum fetița are un anișor.

Femeia își amintește de cei nouă ani ca de un calvar.

Bătăile erau la ordinea zilei, iar copiii vedeau acest lucru.

Doar de la începutul acestui an, în Republica Moldova au fost înregistrate 355 de cauze penale și 599 contravenționale privind violența în familie, conform datelor Inspectoratului General al Poliției. Numărul real al cazurilor de violență în familie ar fi însă cu mult mai mare, întrucât de cele mai multe ori victimele violenței domestice nici măcar nu sună la poliție. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie