Nevoite să vândă în stradă pentru un leu
Social 4 iunie 2020, 20:12 | 16436

Foste învățătoare sau asistente medicale ieșite la pensie cu puțin peste o mie de lei. Le-am întâlnit pe strada Ion Creangă din sectorul Buiucani al capitalei, unde vând bujori, romaniță, frunze de viță-de-vie sau verdețuri. Femeile spun că fără acești bani ar muri de foame, iar un loc în piață este prea scump pentru ele.

Această femeie a fost învățătoare toată viața. Acum, din cauza facturilor prea mari și a medicamentelor de care are nevoie, pensia pe care o primește este prea mică pentru acopierirea acestor cheltuieli. O legăturică de frunze de viță-de-vie nu costa decât un leu și 50 de bani, așa că nu are bani să plătească un loc în piață, spune femeia.

Iar această femeie a rămas văduvă, iar copii nu are. A muncit o viață în sistemul de sănătate, acum are o pensie mică, așa că vine pe strada Ion Creangă să-și vândă florile din grădină.

Amintim că ieri o femeie care obișnuia să vândă verdețuri pe strada Matei Basarab din Chișinău a fost agresată de un polițist și forțată să plece cu tot cu marfă. Comportamentul inspectorului i-a supărat pe trecători, care au filmat scena și au plasat imaginile video pe o rețea de socializare. Potrivit unui comunicat al poliției, dacă ancheta va stabili că ofițerul a acționat contrar legii, el va fi sancționat. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie