SANDU: România este iubită aici, în Republica Moldova, pentru umărul pe care ne putem baza când ne este greu
Social 1 decembrie 2022, 16:42 | 549

Republica Moldova privește România cu recunoștință și speranță, afirmă președintele Maia Sandu într-un mesaj video, publicat cu ocazia Zilei Naționale a României. Marea sărbătoare a românilor a fost marcată astăzi și în Parlamentul de la Chișinău. Înainte de ședința plenară, în fața deputaților a ieșit un grup de elevi ai Liceului ”Gheorghe Asachi”.

România este iubită aici, în Republica Moldova, a declarat președintele Maia Sandu în mesajul său adresat tuturor românilor.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "România este iubită aici în Republica Moldova: pentru umărul pe care ne putem baza când ne este greu, pentru ajutorul imens și necondiționat oferit cetățenilor noștri, pentru susținerea puternică acordată aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Lista este lungă! Mulțumesc România, mulțumesc dragi români!"

Cuvinte de mulțumire a avut și președintele Parlamentului, Igor Grosu.

IGOR GROSU, președintele Paralamentului RM: "Pentru grădinițe, pentru donații, pentru gaz, pentru lumină, în special în această perioadă complicată. Pentru că putem, în mod practic, să ne conectăm la Europa.” Vom munci în continuare, împreună, pentru ca cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului să trăiască în pace și în bunăstare. La mulți ani, dragi români!"

Ziua Naţională a României este marcată an de an prin evenimente patriotice. În catedralele, bisericile și mănăstirile din țară este oficializată slujba specifică” Te Deum”, prin care sunt pomeniți eroii neamului românesc care au luptat pentru Marea Unire de la 1918.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie