Mama nu mai venea să-i vadă, iar ei, copiii, se rugau ca o familie bună la suflet să-i ia din centrul în care au fost plasați
Social 30 iunie 2020, 20:22 | 5896

Mama nu mai venea să-i vadă, iar ei, copiii, se rugau ca o familie bună la suflet să-i ia din centrul în care au fost plasați. Este istoria a doi frați din raionul Drochia, care au aflat ce este grija părintească datorită a doi oameni străini, care într-o bună zi au devenit totul pentru ei. Adevărați părinți, care i-au luat acasă și au grijă ca ei să fie fericiți.

Satul Antoneuca este ACASĂ pentru frații Iulian și Zinovii. S-au născut într-un alt sat, Nicoreni, dar anume în Antoneuca au aflat ce este dragostea părintească. Își trăiesc copilăria fericiți. Zburdă și râd. Acum, că e vacanță, au și mai multă libertate.

Merg pe imașuri și pasc vacile oamenilor din sat, au grijă să fie sătule și să nu dea buzna în porumbul localnicilor. Sătenii se hrănesc și mai câștigă un ban din vânzarea laptelui. Cinci vaci are și familia în care cresc frații Vacaru, iar când le vine rândul să ducă animalele la păscut, într-o zi merg toți: mama, tata și fiii.

Iar după muncă și răsplată. Lapte cald, abia muls.

Este o zi în care doar unul din familie trebuie să meargă la păscut vacile. Atunci, frații se rânduiesc. Unul pleacă, altul se întoarce acasă.

Au parte de grija de care au fost lipsiți.

Așa au ajuns să fie plasați într-un centru din orașul Drochia.

Pentru că au înțeles... mama a uitat de ei.

Vera Drăguță, cea care avea să le devină mamă, număra zilele și aștepta să-i ia acasă cât mai curând.

În sfârșit, au simțit și ei căldură părintească.

Din prima zi când au venit ACASĂ, și-au spus - ei ne sunt părinții.

Sunt șase ani de când Iulian și Zinovii trăiesc în familia Drăguță.

Băieții îi bucură cu succesele lor. Ambii sunt pasionați de dans și cu ansamblul ”Gaudeamus” din orașul Drochia ocupă locuri de frunte la concursurile organizate în Moldova și în străinătate.

O familie precum este cea în care este crescut acum. Așa a fost destinul cu Vera Drăguță. Ea nu a putut să aibă copiii ei, iar înainte ca să-i ia de la centru pe Iulian și Zinovii, a crescut o fetiță dintr-un orfelinat din Chișinău. Ea și-a întemeiat deja propria familie, iar Vera și Ilie au și două nepoțele.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie