O femeie din Soroca spune că s-a infectat cu COVID-19 după o operaţie
Social 6 aprilie 2020, 21:41 | 1081

O locuitoare a orașului Soroca acuză administrația spitalului din localitate de iresponsabilitate. Ea afirmă că a fost infectată cu Covid-19 după o intervenție chirurgicală, iar imediat ce a fost externată, și-a molipsit soțul. Șefa spitalului din Soroca nu ne-a răspuns la apelurile repetate, pentru a explica situația.

Veronica Suveică spune că inițial a fost internată în secția chirurgie, unde s-ar fi contaminat. Simptomele i-ar fi apărut cu o zi înainte de externare, însă nu le-a dat importanță, întrucât credea că sunt efectele operației. La câteva zile după ce a ajuns acasă, s-a infectat soțul. Ea își face griji pentru copii - unul are o boală cronică.

VERONICA SUVEICĂ, pacientă cu Covid-19 din Soroca

Fiind spitalizată pentru o intervenție chirurgicală, m-am infectat în spital de Covid-19. Îi asum această responsabilitate doamnei șefe de spital, care a permis la toți pacienții să fie în contact cu medicii infectați să părăsim spitalul și a creat acest focar care este la moment în Soroca. Eu am mers acasă și mi-am pus în pericol copiii și soțul. Am infectat soțul. După data de 25, când am fost externată, am prezentat febră câteva zile, după care mi-a dispărut gustul și mirosul, și soțul a avut și el febră.

Șefa Spitalului Raional Soroca, Angela Rusnac, nu ne-a răspuns la apelurile repetate pentru a comenta situația. Veronica Suveică pune la îndoială informațiile prezentate de autorități.

VERONICA SUVEICĂ, pacientă cu Covid-19 din Soroca

Suntem de șase zile în spital. După ce ne-au anunțat că testele sunt pozitive, ne-au transferat la spitalul de tuberculoză. Asta și poate de răbdat și înțeles, dar după ce am fost transferați aici s-a schimbat comportamentul personalului medical. Doamna ministru a ieșit și astăzi și a afirmat câți pacienți sunt în stare gravă, câți sunt în stare satisfăcătoare. Doamna ministru, de unde știți dvs. așa date date pe noi nimeni nu ne întreabă nimic?

Femeia spune că ar avea reacții adverse de la pastile și că nimeni nu ar avea grijă de pacienți.

VERONICA SUVEICĂ, pacientă cu Covid-19 din Soroca

După ce am administrat astăzi iar pastilele și mi-a fost iarăși foarte rău, am rugat sora medicală să întreprindă ceva, iar ea a plecat și nu a mai venit. Am așteptat-o câteva ore. Sora medicală ne-a spus că ea nu știe cui să-i sune și să spună că nouă ne este rău. Cine ne tratează pe noi, spuneți-ne vă rog? Ori ne-au adus aici și fac experimente pe noi, să vadă rezistăm sau nu? Câte zile? Eu nu înțeleg care e situația la noi în Soroca.

Premierul Ion Chicu a reacționat într-o conferință de presă. „Nu este sens acum de făcut live-uri glamuroase”, a subliniat el.

ION CHICU, premier

Nu este sens acum de făcut live-uri glamuroase cu starea precară a spitalelor, pentru că da, starea este precară. Asta este rezultatul atitudinii noastre, a tuturor față de acest sistem.

Luni, femeia a postat un nou mesaj, în care a anunțat că pacienții au fost transferați într-un alt spital din Soroca, unde sunt condiții mai bune. Orașul Soroca este plasat în carantină de săptămâna trecută. Acolo sunt peste o sută de cazuri de infecție cu Covid-19. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie