Zeci de bicicliști amatori și profesioniști au pedalat în acest weekend pentru o cauză nobilă
Social 1 august 2022, 15:50 | 1292

Zeci de bicicliști amatori și profesioniști au pedalat în weekend pentru o cauză nobilă. Vorbim de maratonul pe două roți “Foc la ghete pe biciclete”, care a unit aproape 70 de cicliști din țară, dar și de peste hotare. Cursa caritabilă este la cea de-a III-a ediție și, de această dată, cu ajutorul sponsorilor și al partenerilor, s-au strâns aproximativ 55 de mii de lei. Banii vor ajunge la serviciile de îngrijiri paliative pentru copiii bolnavi de cancer.

Fiecare kilometru parcurs aduce alinare copiilor și adulților care suferă de boli incurabile în stadiu progresiv cu un prognostic pesimist.

CRISTINA CUCIURCA, PR Manager „Hospice Angelus”: "„Foc la ghete pe biciclete” este un eveniment la a III-a ediție. Anul acesta încercăm să adunăm circa 60 de cicliști, care vor pedala pe traseul faptelor bune. Este un traseu de 102 km tur-retur. Fiecare biciclist este invitat să facă o donație simbolică cuprinsă între 200 și 500 de lei. Scopul principal al evenimentului este colectarea de fonduri, promovarea unui mod de viață sănătos și, desigur, popularizarea ciclismului în rândul tinerilor."

Cursa caritabilă „Foc la ghete pe biciclete” este la cea de-a III-a ediție și, de această dată, cu ajutorul sponsorilor și al partenerilor, s-au adunat aproximativ 55 de mii de lei. Banii vor ajunge la serviciile de îngrijiri paliative pentru copiii bolnavi de cancer. Fundația Hospice Angelus Moldova este principalul furnizor de îngrijiri paliative pentru pacienții adulți și copii, care suferă de boli incurabile, progresive, aflate în stadiu terminal. În 2017, Hospice Angelus a deschis primul Centru de Îngrijiri Paliative Pediatrice cu denumirea „Casa Angelus” în satul Isacova, raionul Orhei. Sursele necesare pentru oferirea gratuită a serviciilor și activitatea Casei Angelus sunt acumulate în mare parte din activitățile de organizare a evenimentelor de caritate.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie