Patru tractoare, două combine și un tir au ars în satul Slobozia Mare din raionul Cahul
Social 2 septembrie 2019, 16:02 | 2811

Un grup de răufăcători a incendiat tehnica agricolă parcată pe un câmp din satul Slobozia Mare, raionul Cahul. Totul s-a întâmplat în noaptea de sâmbătă spre duminică. Pagubele se ridică la sute de mii de euro. Urmează detalii și alte știri.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au fost scoase din uz patru tractoare, două combine și un camion. Toată tehnica aparține unei întreprinderi agricole din Cahul, care arendează terenuri în localitate. Potrivit șefului acestei firme, incendierea s-a făcut în jurul orei unu noaptea, după ce trei necunoscuți l-au agresat pe paznic. Pagubele se ridică la sute de mii de euro. Poliția cercetează cazul. Anchetatorii vorbesc de incendiere intenționată.

Un alt incendiu s-a produs, tot ieri, în satul Dumbrava, comuna Trușeni. A luat foc miriștea de pe câmpia din apropierea satului, iar flăcările înaintau amenințător spre casele oamenilor. Trei autospeciale au localizat focul aproape de ora 16.00. Pompierii îndeamnă oamenii să respecte regulile antiincendiare la utilizarea focului deschis. În condiții de umiditate redusă, salvatorii recomandă tuturor să evite aprinderea gunoiului, vegetației și miriștii în apropiere spațiilor forestiere și a celor de locuit pentru a evita incendiile de proporții, dar și pagube materiale. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de la începutul anului curent, focul a nimicit 9 mii 450 de hectare de vegetație uscată. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie