Copiii de grădiniță și elevii pot fi scutiți de obligația de a purta măști și mănuși
Social 3 iulie 2020, 21:20 | 5897

Copiii de grădiniță și elevii pot fi scutiți de obligația de a purta măști și mănuși, dacă vor fi respectate anumite reguli de igienă, a spus astăzi șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună. Se întâmplă după ce, zilele trecute, reprezentanții Ministerului Educației au anunțat că, din toamnă, măștile, mănușile și dezinfectantul ar putea fi obiecte absolut necesare fiecărui elev din Moldova.

În același timp, ANSP este împotriva purtării măștilor și mănușilor de către copiii de grădiniță și din clasele primare.

Totodată, responsabilii din sănătate au declarat că nu există niciun risc ca Republica Moldova să rămână fără teste pentru depistarea coronavirusului. Ar mai fi 12 mii de teste din lotul oferit de China și între timp stocul ar fi fost completat și există în jur de 20 de mii de teste. Iar la sfârșitul săptămânii viitoare, în țară vor mai ajunge 100 de mii de teste, a spus ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

De la începutul pandemiei de coronavirus, în Moldova au fost efectuate peste 90 de mii de teste, arată datele oficiale. Peste 27 de mii dintre acestea au fost însă plătite de oamenii care și le-au făcut, nu de stat. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie