Domnica Manole, exclusă din concurs
Social 25 iulie 2019, 20:26 | 1773

Domnica Manole a fost exclusa din concursul pentru functia de judecator la Curtea Constitutionala. Manole pune la indoiala principiile de egalitate, echitate si transparenta ale concursului desfasurat de Guvern. Mai mult. Ea spune ca nu a primit nicio explicatie despre motivul excluderii.

Într-o postare pe facebook, Domnica Manole își exprimă nedumerirea, afirmând că membrii Comisiei pentru desfășurarea concursului la Guvern nu aveau temei legal să renunțe la candidatura ei.

Fosta judecătoare a depus actele pentru toate trei concursuri. La Guvern a fost exclusă, la Parlament nu a acumulat punctajul necesar, așa că mai are șanse la Consiliul Superior al Magistraturii.

Reprezentații Guvernului nu au comentat declarațiile lui Manole. Pe 8 iulie, fosta judecătoare a Curții de Apel Chișinău a fost achitată în dosarul privind obligarea, în 2016, a Comisiei Electorale Centrale de a organiza un referendum de modificare a Constituției. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, la câteva zile după ce procurorul și-a retras integral învinuirea. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie