Jurnalul Săptămânii, 14 Octombrie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

În prag de iarnă s-a scumpit lemnul de foc. Prețul unui metru ster de lemn tare a ajuns să coste între 750 și 1200 de lei. Pentru comparație: anul trecut, aceeași cantitate costa 875 de lei, cel mult. Agenția Moldsilva a început suplinirea stocurilor și elaborează formula de vânzare a lemnului. Pentru că vremea să răcește, unii au dat fuga să-și facă rezerve pentru anotimpul rece. Ceilalți, pe care nu-i ține buzunarul, se vor descurca mai greu.

Uniunea Europeană va debursa, până la finele acestui an, alte 105 milioane de euro pentru Fondul de reducere a vulnerabilității energetice al Republicii Moldova. Cetățenii de aici au arătat că blocul comunitar poate conta pe ei, a spus șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, aflată într-o vizită la Chișinău. „Împreună construim o Europa mai sigură și puternică”, a subliniat la rândul său președintele Maia Sandu.

Reparația podului de pe strada Mihai Viteazul din Chișinău ar putea dura încă vreo doi ani. La mai bine de un an de când au fost impuse restricții de circulație și după jumătate de an de când a început propriu-zis reabilitarea podului, nu au fost realizate nici 50 la sută din lucrări. // În timp ce autoritățile locale și cele centrale se acuză reciproc, șoferii trec zilnic prin ambuteiaje infernale.

Opinia ta contează. Comentează!