Jurnalul Săptămânii, 23 Septembrie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Continuăm să vă arătăm averile greu de explicat ale consilierilor municipali din Chișinău. Mandatele acestora expiră în scurt timp, dar ei rămân cu locuințe spațioase, mașini de lux și venituri de sute de mii de lei. În ediția de astăzi vedem ce bogății au raportat consilierul Partidului Șor, declarat în afara legii, Serghei Burgudji, și consilierul PSRM, Serghei Basiuc.

Moldovagaz nu recunoaște rezultatul auditului extern care a arătat că, de fapt, datoriile pretinse de Gazprom sunt de zece ori mai mari decât se poate confirma prin documente. Șeful întreprinderii Vadim Ceban a declarat că raportul celor două companii din Norvegia și Marea Britanie ar fi fost realizat pe baza unor ipoteze și opinii subiective. Deși Moldovagaz ar putea avea pretenții financiare către Gazprom, potrivit auditorilor străini, Ceban ne spune că nu va face acest lucru, pentru că sunt... anumite riscuri.

Oamenii din satele Slobozia-Hodorogea și Biești, Orhei, sunt nevoiți să meargă la câțiva kilometri distanță, în satul vecin, pentru a beneficia de servicii medicale. Și totul din cauza unor neînțelegeri între primăria comunei și autoritățile de la Chișinău. Centrul medical din comuna Biești stă cu ușa încuiată, deși edificarea clădirii s-a terminat acum patru ani. Oamenii sunt indignați și cer rezolvarea cât mai rapidă a problemei.

Opinia ta contează. Comentează!