Start culesului de căpșune
Vara vine cu abundența sa de fructe de sezon, printre care și căpșunele, iar cel mai plăcut mod de a le consuma este direct de pe plantație. De asta s-a convins și colega noastră de la emisiunea „Acasă devreme” Lilia Iațco. Ea a dat start sezonului de cules căpșune autohtone în familia Potereanu din satul Puhoi, raionul Ialoveni. Mai mult, gazdele au servit-o și cu miere, așa cum e tradiția în familia lor.
Acum cinci ani, Olesea și Vasile Potereanu au plantat primii stolOni de căpșuni în curtea casei. Aroma fructelor delicioase le-a invadat grădina și, de atunci, au parte, în fiecare primăvară, de o recoltă dulce.
Cea mai mică membră a familiei, Patricia, ne dă asigurări că fructele din grădina familiei sale au cel mai bun gust.
Soții Potereanu cultivă căpșuni pe o suprafață destul de mică, dar au găsit cea mai eficientă metodă pentru a avea recoltă bogată.
Mirosul căpşunelor autohtone se simte și în pieţe, iar ca să le savuraţi trebuie să scoateți din buzunar între 18 și 35 de lei pentru un kilogram.