Lilian Carp cere Procuraturii să investigheze înstrăinarea terenului Cimitirului Eroilor Români
Social 25 ianuarie 2020, 01:27 | 1238

Terenul pe care este amplasat Cimitirul eroilor romani din Chisinau, care este monument istoric, a fost instrainat si vandut ilegal unei companii din Bucuresti, singura participanta la un concurs de privatizare. Afacerea a costat 70 de milioane de lei. Declaratiile apartin deputatului Lilian Carp si presedintelui Asociatiei "Unirea-ODIP", Vlad Biletchi. Ei spun ca au probe in acest sens, pe care le vor trimite la Procuratura Generala.

Potrivit lui Vlad Bileţchi, aproape două hectare din Cimitirul eroilor români, teren aflat în proprietatea statului, au fost vândute în 2007 companiei „Buiucani Real Estate Holding” contra 70 milioane lei. Nu se știe cine sunt proprietarii firmei, înregistrată la Bucureşti într-o garsonieră,cu un capital social de 100 de euro. În afacere ar fi fost implicat Igor Dodon, care era pe atunci ministru al Economiei, susține Vlad Bilețchi.

Deputatul Lilian Carp a declarat la rândul său că va cere Procuraturii Generale să facă investigații, pentru a afla cum a fost înstrăinat monumentul istoric din Chișinău. Totodată, va fi solicitată implicarea autorităţilor de la Bucureşti.

Carmena Lupei, consultanta principală a Serviciului de presă al Președinției, nu ne-a răspuns la apelul repetat pentru a ne oferi o reacție. La Cimitirul Eroilor Români de pe bulevardul Decebal din Chișinău sunt înhumați 1.645 de ostași români. 431 au căzut în primul război mondial, iar 96 - în al doilea război mondial. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie