Angajații CFM au protestat astăzi în fața Parlamentului și a Președinției, cerând să li se achite salariile
Social 4 martie 2021, 15:33 | 1320

Feroviarii au ieșit să protesteze în stradă, nemulțumiți de viața pe care o trăiesc. Angajații Căilor Ferate au pichetat astăzi Parlamentul și Președinția, revoltați că nu și-au văzut salariile de mai multe luni. Andrei Spânu, secretarul general al Aparatului președintelui, a promis că situația de la CFM va fi discutată la următoarea ședință a Consiliului Suprem de Securitate. Oamenii spun că nu au cu ce își întreține familiile.

Acțiuni similare de protest au fost organizate astăzi în șapte noduri feroviare, de la Ocnița, la Giurgiulești. Președintele Federației Sindicale a Feroviarilor Ion Zaporojan susține că a depus cerere de chemare în instanță a administrației CFM.

ION ZAPOROJAN, președintele Federației Sindicale a Feroviarilor: "Noi tragem nădejde și sperăm că totuși în țara asta ceva se va schimba. Oamenii n-au ce mânca, copiii umblă desculță, n-au o jucărie, n-au copilărie. Vă spun sincer asta e o situație de genocid față de acest popor, de acești lucrători ai Căii Ferate. Și nu-i prima lună, sunt șase ani de zile!"

Secretarul general al Aparatului președintelui țării, Andrei Spânu, afirmă că problema va fi abordată la Consiliul Suprem de Securitate.

ANDREI SPÂNU, secretar general al Aparatului președintelui țării: "Subiectul dat este discutat în cadrul președinției de ceva timp. Este pregătit pentru următoarea ședință a Consiliului Suprem de Securitate, la care se va discuta situația de la Calea Ferată din Moldova. La fel, regretăm că pe parcursul timpului instituțiile statului nu și-au făcut treaba referitor la situația de la Calea Ferată."

Președintele Federației Sindicale a Feroviarilor, Ion Zaporojan, care a participat la protest, a precizat că restanțele salariale la CFM ajung la peste 100 milioane de lei, iar o bună parte a angajaților nu și-a primit lefurile pentru ultimele patru luni. Din cauza datoriilor la salarii, în ultimii șase ani au depus cerere de eliberare din funcție cinci mii de oameni. Potrivit unui comunicat al Legislativului, directorul Căii Ferate din Moldova, Adrian Onceanu, va fi audiat săptămâna viitoare în comisia parlamentară constituită special pentru analiza situației economico-financiare de la întreprindere. Urmează a fi elaborat un proiect de soluționare a problemei, au decis membrii comisiei în ședința de astăzi, la care au participat și reprezentanți ai CFM.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie