Incident la un cămin al Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice
Social 3 mai 2023, 15:47 | 577

Incident la un cămin al Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. O parte din tavanul unei camere a căzut peste o studentă. Tânăra s-a ales doar cu o sperietură, iar administrația instituției a fost chemată să evalueze cele întâmplate. Potrivit prorectorului în problemele de administrare și gospodărie, la acel cămin urmează să fie efectuate mai multe verificări. În urma acestui caz, s-au sesizat și responsabilii de la Ministerul Culturii.

Incidentul s-a produs în dimineța zilei de marți la Căminul nr. 1 al Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. În camera unde a căzut o parte din tavan erau cazate două studente. Intendentul căminului ne-a spus că tinerele s-au ales doar cu o sperietură. Ambele au fost cazate în altă cameră din aceiași clădire.

Și ceilalți studenți cazați în cămin sunt îngrijorați de această întâmplare.

Responsabilii căminului au anunțat imediat administrația instituției de învățământ. La locul incidentului urmează să ajungă mai mulți specialiști în construcții pentru a verifica starea edificiului.

ION BUTUCEA, prorector în probleme de administrare şi gospodărie, AMTAP: "Dacă reușim chiar astăzi sau poate mâine vom face o comisie specială de la Academie. Vom implica și specialiștii din domeniul construcțiilor și să studiem."

Ministerul Culturii s-a autosesizat în urma acestui caz.

SERGIU PRODAN, ministru al Culturii: "Este un incident care trezește mai multe semne de întrebare. Am aflat și eu din presă. Nu am avut nicio adresare către minister în acest sens. Vom lua măsuri, cu siguranță. Nu consider că este un caz minor și din punctul meu de vedere este foarte grav."

Potrivit administrației Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, căminul a fost construit în anul 1953.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie