În secțiile de terapie intensivă ale spitalelor din Chișinău nu mai sunt locuri libere
Social 7 septembrie 2020, 15:32 | 898

În secțiile de terapie intensivă ale spitalelor din Chișinău nu mai sunt locuri libere, iar numărul celor care se infectează cu noul tip de coronavirus este în continuă creștere. Sunt depistați tot mai mulți bolnavi fără simptome clinice și a crescut numărul copiilor internați cu pneumonie. Informațiile au fost prezentate astăzi, în cadrul ședinței Primăriei capitalei, de către șefa Direcției municipale asistență socială și sănătate.

TATIANA BUCEARSCHI, șefa Direcției municipale asistență socială și sănătate: "Rămânem îngrijorați de situația sporită a infectării cu COVID în municipiul Chișinău. Datele ne arată o continuă creștere a acestei infecții. Observăm o tendință de creștere evidentă a cazurilor asimptomatice și în ultimele zile observăm o creștere mare a copiilor internați cu pneumonii."

927. Este numărul maxim de pacienți infectați cu noul tip de coronavirus care pot fi internați în spitalele din Chișinău. Cele mai multe paturi sunt însă ocupate deja.

TATIANA BUCEARSCHI, șefa Direcției municipale asistență socială și sănătate: "La ziua de ieri, în spitalele municipale erau internați 706 persoane cu COVID 19, în stare gravă 208 pacienți, dintre care șase sunt intubați. Toate paturile din terapie intensivă sunt la moment TAIE ocupate.Ținând cont că vine și perioada rece a anului, infecțiile respiratorii sunt în creștere și cu COVID avem nevoie de paturi suplimentare.Incidența infectării la 100 de mii de populație este de 648, 28 cazuri doar pentru luna august."

Tatiana Bucearschi a mai anunțat că în municipiul Chișinău sunt 5.469 de focare. Cele mai afectate localități suburbane sunt: Durlești, Trușeni, Stăuceni, Codru, Cricova, Grătiești, Bubuieci, Sângera și Băcioi.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie