Festivalul ”Mărțișor” revine la Chișinău, iar unul din cele 16 concerte va fi dedicat personalului medical
Social 25 februarie 2021, 19:50 | 1471

Festivalul „Mărțișor” revine pe scenele de la Chișinău. Unul din cele 16 concerte, care se vor desfășura la cea de-a 55 ediție a Festivalului, va fi dedicat medicilor. Potrivit agendei, festivalul va fi inaugurat pe 1 martie la Palatul Național „Nicolae Sulac” cu genericul „Mărgăritare”, care va reuni cele mai reprezentative forțe artistice ale culturii naționale.

LILIA POGOLȘA, ministru al Educației, Culturii și Cercetării: ”În premieră, concertul desfășurat la 2 martie, la Sala cu Orgă, planificăm să îi dedicăm în exclusivitate medicilor din Republica Moldova celor care luptă pentru sănătatea și viețile noastre. Angajații din sistemul medical vor primi, de asemenea, invitații și la celelalte concerte din cadrul festivalului ”Mărțișor”. Spectatorii la concertul de deschidere și cel dedicat medicilor, vor fi asigurați cu măști de protecție personalizate, în culorile și simbolul mărțișorului.”

La spectacole, care se vor defășura tradițional în perioada 1-10 martie, vor participa și artiști din afara Republicii Moldova: invitați din România, Germania și Ucraina.

ANDREI GROSU, directorul Teatrului de Operă și Balet ”Maria Bieșu”: ”Sigur că avem câteva surprize foarte frumoase. Avem cinci invitați, trei sunt de la StarzBalet din Berlin, este vorba despre un dirijor și o pereche de balerini din Cuba.”

Organizatorii precizează că vor fi respectate toate măsurile de precauție în contextul pandemiei de coronavirus, iar în cazul în care situația pandemică se va agrava, concertele vor avea loc fără spectatori. În cadrul ediției jubiliare vor fi organizate 16 concerte. Din cauza pandemiei, anul acesta concertele se vor desfășura doar în sălile teatral-concertistice din Chișinău și cu limitarea numărului de spectatori până la 250. Bugetul festivalului este de 1 milion 900 de mii de lei, cu un milion mai puțin decât anul trecut.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie