Guvernul anunță că a găsit încă trei spații pentru spitale de campanie, asemenea celui de la ”Moldexpo”
Social 6 aprilie 2020, 22:32 | 1221

Guvernul anunță că a găsit încă trei spații pentru spitale de campanie, asemenea celui de la ”Moldexpo”. Dacă spitalele vor fi suprasolicitate, pacienții cu evoluție ușoară a bolii nu vor mai fi internați, a declarat premierul Ion Chicu. Potrivit lui, așa se face în toată Europa.

ION CHICU, prim-ministru

Am rugat colegii să meargă astăzi să facă o evaluarea la Sala Polivalentă din Chișinău și în alte două obiective, unde este un spațiu mai extins, pentru ca să începem pregătirea și a acestor săli așa cum am procedat săptămâna trecută cu Moldexpo. Acolo totul este gata, iar centrul își poate începe activitatea.

Premierul a mai declarat că pacienţii cu forme uşoare de COVID-19 ar putea fi trataţi la domiciliu, pentru a scădea presiunea asupra medicilor din spitale.

ION CHICU, prim-ministru

Sunt mai multe criterii, nu doar forma ușoară este criteriul de ne-internare. De exemplu, prezența unor boli cronice deja este un factor de risc. Chiar dacă manifestă o formă ușoară, va fi internat. Dacă la domiciliu nu are condiții de autoizolare, va fi internată la spital. Dar dacă este posibil persoanele cu formă ușoară după ce vom completa totalmente locurile în instituțiile medicale, persoanele cu forme ușoare de coronavirus vor fi plasate la domiciliu, așa cum se face în Europa.

Acum, pacienții infectați sunt plasați în Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii, Spitalul Ministerului Sănătății și în Spitalul Cancelariei de Stat. Au fost activate spitalele din Bălți, Cahul, Soroca, Hâncești, Anenii Noi și Criuleni. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie