Laborator dotat cu utilaje moderne
Social 21 ianuarie 2020, 22:25 | 1259

Dintr-un laborator cu utilaje vechi, de aproape 50 de ani, studentii Universitatii Agrare din Moldova se muta in unul modern. Incaperea a fost dotata cu echipamente de ultima generatie, cumparate din banii oferiti de Guvernul american. Astfel, studentii vor putea afla ce inseamna un sistem performant de irigare si desecare. Asta in situatia in care exista o lipsa de ingineri in acest domeniu, iar necesitatea irigarii terenurilor este tot mai mare.

Un bărbat și-a încheiat studiile la Universitatea Agrară cu peste 30 de ani în urmă. Apoi a muncit în raionul Râbnița, dar a fost nevoit să plece în Franța, unde lucrează în domeniul irigării.

În 2019, doar 10 la sută dintre terenurile agricole din Republica Moldova au fost irigate. Există 78 de sisteme construite încă în perioada sovietică, dintre care doar 10 au fost modernizate, cu ajutorul Guvernului Statelor Unite ale Americii.

În acest laborator își vor perfecționa cunoștințele și cei care deja lucrează în domeniu.

Laboratorul a fost dotat cu susținerea proiectului USAID „Agricultura performantă în Moldova”, care a alocat 2,5 milioane de lei pentru echipamentul de ultimă oră. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie