Sătenii din Sărata Galbenă au fost informați despre riscurile și dezastrele climaterice
Social 17 ianuarie 2020, 23:09 | 1764

Campania „O casa protejata - o viata salvata” a ajuns la Sarata Galbena, Hancesti. Satenii au fost adunati in fata primariei, unde li s-a vorbit despre riscurile la care pot fi supusi in contextul schimbarilor climaterice. Oamenii au aflat multe despre catastrofa ecologica din Australia si inundatiile din Europa. Apoi, in casele familiilor defavorizate au fost instalate, gratuit, detectoare de fum.

La Sărata Galbenă au venit, în cadrul campaniei, șeful Biroului de Coordonare a Cooperării Tehnice a Agenției Austriece de Dezvoltare și reprezentantul PNUD în Republica Moldova.

Șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență Mihail Harabagiu le-a spus oamenilor din Sărata Galbenă că un detector de fum este vital necesar în casă.

Soții Ardeleanu cred că odată cu instalarea detectorului de fum, familia va fi în siguranță.

Zinaida Lungu, care are 11 copii, spune că un astfel de aparat este necesar pentru oricare familie numeroasă.

În următorii doi ani, în cadrul proiectului de reducere a riscurilor climatice și dezastrelor, Agenția Austriacă de Dezvoltare și PNUD vor contribui la reabilitarea și dotarea stațiilor comunitare de pompieri din cinci raioane beneficiare. De asemenea, vor fi create echipele locale de pompieri și salvatori voluntari, inclusiv în comuna Sărata Galbenă. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie