Un tânăr tătic din Iași, care a primit mai multe donații, a dăruit o parte dintre ele altor oameni
Social 2 aprilie 2020, 20:25 | 971

Dar din dar se face rai. O confirmă încă o dată un tânăr din Iași, care a surprins opinia publică după ce a mers călare până la o maternitate din oraș ca să-și vadă soția și băiatul nou-născut. A recurs la acest gest din lipsă de bani pentru taxi, dar și pentru că nu a putut urca în tramvai din cauza pandemiei de coronavirus. Când au aflat despre situația sa, că se descurcă greu, mai mulți oameni i-au sărit în ajutor, iar tânărul, la rândul lui, a dat și altor sărmani din cadourile și banii primiți.

Sergiu Ion Ciobotariu, care are 22 de ani, a mers luna trecută călare până la o maternitate din Iaşi. După ce despre el a aflat întreaga ţară, tânărul tată a trei copii, aflat într-o situație financiară precară, a primit numeroase ajutoare: bani şi pachete. Presa din România scrie că, acum, tânărul a făcut un gest care a surprins multă lume. Sergiu a împărţit produsele alimentare și scutecele pentru bebeluși, care i-au fost aduse, cu o familie săracă, iar din banii primiţi a cumpărat medicamente pentru un bătrân. La sfârșitul lunii martie, Sergiu a fost surprins călare pe străzile din orașul Iași. Inițial, a vrut să meargă cu tramvaiul la maternitate, dar din cauză că transportul public a fost oprit, s-a întors acasă și a luat calul. Povestea lui de viață este impresionantă. Provine din comuna Răducăneni, aflată la aproape 50 de kilometri de Iași, dar în prezent stă într-o zonă de la marginea orașului, într-o locuință sărăcăcioasă. Cu ajutorul calului său reușește totuși, cu greu, să aibă grijă de familia lui: soția, două fetițe și un băiețel născut recent.

Potrivit publicației electronice bzi.ro, după ce cazul lui Sergiu a fost făcut public, sute de români, printre care vedete, antreprenori, dar și oameni de rând, s-au oferit să-l ajute și chiar să-i boteze băiețelul. A primit mai multe pachete cu haine și alimente, iar o parte dintre bunuri le-a donat la rândul său. Sergiu mai vrea să le ofere copiilor săi ceea ce nu a avut el - condiții normale de trai. Și-ar dori din suflet să poată avea în locuință energie electrică, apă și gaze. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie