Salvatorii IGSU au mers din casă în casă, pentru a vedea în ce stare sunt sursele de încălzire ale oamenilor
Social 1 decembrie 2022, 19:48 | 496

Odată cu răcirea vremii, apar diferite pericole. Crește riscul incendiilor și al intoxicațiilor cu monoxid de carbon, din cauza sobelor imperfecte sau a instalațiilor învechite. Pentru a preveni tragediile, autoritățile le amintesc oamenilor că paza bună trece primejdia rea. Salvatorii vor merge din casă în casă, pentru a vedea în ce stare sunt sursele de încălzire. Astăzi, ofițerii au ajuns în localitatea Cruzești, din municipiul Chișinău.

Acești săteni spun ca își curăță soba în fiecare an și știu foarte bine ce se poate întâmpla, dacă nu o vor face.

În altă gospodărie, o femeie a observat recent că instalația ei de încălzire nu funcționează cum ar trebui și repede a chemat un specialist.

Una dintre principalele cauze ale intoxicării cu monoxid de carbon este blocarea canalelor de ventilare, menționează angajații IGSU.

LILIANA PUȘCAȘU, ofițer de presă al IGSU: "Trebuie să stingem focul din sobă pe parcursul nopții, să nu obturăm canalele de ventilare și să aerisim bine încăperea. În astfel de cazuri putem reduce la maxim riscul de intoxicație cu monoxid de carbon."

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, din cauza intoxicațiilor cu monoxid de carbon emanat de la surse de încălzire defecte, în anul 2022 au avut de suferit 66 de persoane. 12 oameni au murit. Comparativ cu anul trecut, cifra este în descreștere - în 2021 au fost înregistrate 68 de cazuri.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie