Încă doi moldoveni, de 78 și 81 de ani, au murit din cauza noului coronavirus
Social 6 aprilie 2020, 18:02 | 785

Numarul locuitorilor Republicii Moldova morti din cauza noului coronavirus a ajuns la 17. Doua decese au fost inregistrate in ultimele 24 de ore. Au murit o femeie de 81 de ani si un barbat de 78 de ani. Pana acum sunt 864 de persoane infectate. 37 au fost tratate si externate.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății

Cu regret avem două decese, este vorba despre o pacientă de 81 de ani care a decedat la Institutul de Medicină Urgentă, a fost internată pe data de 5 aprilie, transferată de la Căușeni în stare extrem de gravă și cu pneumonie cu evoluție gravă. Și avem decedat un bărbat de 78 de ani care a fost internat la Institutul de Medicină Urgentă la data de 4 aprilie în stare gravă cu complexe probleme de sănătate printre care și cardiopatie și hipertensiune arterială.

Crește și numărul persoanelor care se află în stare gravă, numărul acestora a ajuns la 76.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății

La momentul actual în asistența medicală spitalicească în stare gravă sunt 76 de persoane, gravitate medie - 304 persoane, în rest este vorba despre stare satisfăcătoare. Avem zece persoane care sunt intubate, trei sunt spitalizate la Institutul de Medicină Urgentă și șapte sunt la Spitalul Clinic Republican.

Șapte persoane s-au tratat și au fost externate ieri de la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății

Total persoane tratate avem 37, ieri de la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” au fost externate șapte persoane care s-au însănătoșit.

Sâmbătă, 4 aprilie, erau 752 de persoane infectate cu COVID-19, iar numărul total de persoane decedate din cauza noului coronavirus era de 12. Primul caz de Covid-19 în Republica Moldova a fost depistat pe 7 martie, la o femeie care a venit din Italia. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie