O femeie din Sângerei, salvată de IGSU
Social 5 decembrie 2022, 15:45 | 327

Doi tineri, de 24 și 27 de ani, respe3ctiv, au fost condamnați la ani grei de închisoare. Aceștia au comis o crimă în raionul Călărași. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Vameșii de la Costești-Stânca au depistat în portbagajul unui microbuz aproape 18 mii de pachete de țigări, pentru contrabandă. Vehiculul era dotat cu podea dublă, unde era ascunsă marfa. Pentru a scote tot lotul la suprafață, a fost nevoie de intervenția specialiștilor.

Țigările urmau să ajungă în Uniunea Europeană. Toată marfa de contrabandă a fost confiscată. Transportatorul și organizatorul schemei, doi indivizi de 37 și, respectiv, 44 de ani, au fost reținuți. Investigațiile continuă, inclusiv în privința funcționarilor publici, care ar fi favorizat tentativa de contrabandă.

Pachete cu țigări pentru contrabandă au fost depistate și la Aeroportul Internațional Chișinău. Polițiștii de frontieră și vameșii au supus controlului de specialitate bagajele pasagerilor de pe ruta Chișinău - Londra. În geanta unui tânăr de 20 de ani au fost depistate 5 mii 600 de țigări. Persoana riscă să fie sancționată contravențional.

În dimineața zilei de luni, salvatorii au fost chemați în satul Octeabrscoe, raionul Sângerei. Acolo, o femeie de 68 de ani a căzut într-o fântână adâncă de circa opt metri. Au fost alertați și medicii serviciului de urgență. În scurt timp, pompierii au scos femeia la suprafață cu ajutorul echipamentului special. Medicii au stabilit că femeia nu a suferit traumatisme, dar au hotărât să o transporte, totuși, la spital.

Doi tineri, de 24 și 27 de ani au fost condamnați la închisoare pe un termen de 15 și, respectiv, 11 ani, după ce în luna iulie au violat o minoră în raionul Călărași. Sentința a fost emisă de Judecătoria Strășeni. Pedeapsa urmează să fie executată în penitenciar de tip închis. Potrivit anchetei, nenorocirea s-a întâmplat pe 15 iulie curent. Inculpații se aflau într-o casă, într-un sat din raionul Călărași, unde consumau alcool. Ambii au amenințat fata de14 ani iar apoi au comis violul. Cel mai tânăr agresor a întreținut cu victima un act sexual în formă perversă. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie