În Republica Moldova vor fi deschise 30 de secții de votare pentru alegerile parlamentare din România
Social 27 noiembrie 2020, 20:07 | 1482

În Republica Moldova vor fi deschise 30 de secții de votare pentru alegerile parlamentare din România. Acestea vor funcționa timp de două zile, pe 5 și 6 decembrie, și vor fi deschise de la ora 7.00 până la 21.00. Ambasada României la Chișinău a precizat astăzi că pe durata scrutinului vor exista măsuri de protecție suplimentare în contextul pandemiei de COVID 19.

Din cele 30 de secții de votare, opt vor funcționa în municipiul Chișinău. Una va fi la Durlești. În acest an, în sediul Ambasadei României nu va fi deschisă secție de votare. Alegătorii vor putea merge la Liceul ”Gheorghe Asachi”, din apropiere. La Bălți vor fi deschise două secții. Alegătorii cu domiciliu sau reședința în Republica Moldova votează în cadrul alegerilor parlamentare pentru senatorii și deputații circumscripției electorale pentru cetățenii din afara țării. Circumscripția electorală pentru cetățenii români din afara țării este reprezentată de către patru deputați și de doi senatori. Ambasadorul daniel Ioniță le-a sugerat alegătorilor să meargă la vot pe 5 sau 6 decembrie, pentru a evita cozile. Ioniță a precizat că pe pagina web a Ambasadei vor fi plasate informații în timp real despre gradul de încărcare a secțiilor de votare. Daniel Ioniță i-a îndemnat pe alegători să respecte măsurile de protecție cerute de situația pandemică.

DANIEL IONIȚĂ, ambasadorul României în Republica Moldova: "Alegătorii sunt rugați să vină la secția de votare purtând mască și sunt rugați să respecte întocmai instrucțiunile care vor fi transmise de colegii mei, membrii secțiilor de votare. Vor fi afișate panouri în care vor fi precizate toate aceste condiții."

Actele în baza cărora se poate vota pot fi găsite pe site-ul Ambasadei României la Chișinău. Daniel Ioniță a precizat că în acest an se va putea vota și cu acte care au expirat după 1 martie. De asemenea, el a anunțat că pe parcursul săptămânii viitoare vor fi eliberate pașapoartele depozitate la secția consulară de la Chișinău, inclusiv luni și marți, care, de fapt, sunt zile libere în România. Ambasadorul a dat asigurări că pentru secțiile din Republica Moldova au fost repartizate suficiente buletine și au fost create condițiile necesare ca toți alegătorii să-și poată exercita dreptul la vot.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie