Elevii decid care probleme ale liceului trebuie rezolvate și care nu
Social 18 ianuarie 2022, 19:44 | 659

Elevii își fac propria scară a priorităților. Decid care sunt problemele arzătoare și care sunt soluțiile. Vorbim despre Liceul „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, din orașul Drochia, unde fiecare elev este important. Aceștia se implică în orice activitate, iar pentru a înlesni procesul de studiere, au creat un post de radio școlar.

IURIE MELINTE, directorul Liceului „B.P Hașdeu”, orașul Drochia: "Radioul a venit ca o necesitate sau o oportunitate, de la elevi. De exemplu noi, al treilea an deja anunțăm o sumă de bani din bugetul liceului pentru realizarea proiectelor propuse doar de elevi și doar dacă este o problemă, ei o văd...această problemă."

La Liceul din Drochia elevii sunt cei care aleg care probleme trebuie rezolvate prioritar, iar administrația alocă sursele financiare:

IURIE MELINTE, directorul Liceului „B.P Hașdeu”, orașul Drochia: "Așa a fost colțișorul de odihnă pentru elevi, așa a venit și radioul...bugetul liceului."

Fetele care muncesc la radioul școlar se visează viitoare jurnaliste:

DORINA VIERU, elevă în clasa a XII-a: "Proiectul dat a implantat în mine dragostea de radio și de jurnalism, însă mama de mică mi-a spus că mă vede o persoană care să activeze în sfera jurnalismului. Și eu într-adevăr de mică am crescut cu gândul acesta că să merg la jurnalism. Proiectul dat, radioul școlar îmi dezvoltă abilitățile de care voi avea nevoie pe viitor, după absolvirea liceului."

IRINA FURTUNĂ, elevă în clasa a XII-a: "Ne place să lucrăm în echipă...la liceu. La fiecare pauză mare...directorului adjunct. Acest proiect...jurnalism."

Ora care îi încântă nespus de mult pe tineri este și cea de educație economică:

IURIE MELINTE, directorul Liceului „B.P Hașdeu”, orașul Drochia: "Încercăm să ne lămurim ce înseamnă bani, ce înseamnă valoarea timpului...din viața părintelui."

La Liceul Teoretic „B.P Hașdeu” din orașul Drochia își fac studiile peste 280 de elevi în clasele a X-a, a XI-a și a XII-a.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie