VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății

Cu regret vreau să menționez că mai avem două decese, este vorba despre o persoană de 30 de ani din Chișinău, o persoană care suferea de diabet zaharat tip 1, persoana care a fost internată pe data de 4 aprilie deja era în stare extrem de gravă și cu evoluție fulminantă. Cea de-a doua persoană are 70 de ani din Ștefan Vodă, persoana avea și alte probleme: hipertensiune, obezitate. A fost transferată pe data de 4 aprilie în Chișinău în stare extrem de gravă.

În briefingul de azi dimineață, ministrul mai anunța despre două decese.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății

Cu regret avem două decese, este vorba despre o pacientă de 81 de ani care a decedat la Institutul de Medicină Urgentă, a fost internată pe data de 5 aprilie, transferată de la Căușeni în stare extrem de gravă și cu pneumonie cu evoluție gravă. Și avem decedat un bărbat de 78 de ani care a fost internat la Institutul de Medicină Urgentă la data de 4 aprilie în stare gravă cu complexe probleme de sănătate printre care și cardiopatie și hipertensiune arterială.

Astăzi au fost confirmate alte 101 cazuri de COVID-19, iar bilanțul ajunge la 965.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății

Astăzi avem 101 cazuri pozitive din 192 de probe care au fost procesate. Total avem 965 de cazuri confirmate de COVID-19, patru cazuri sunt de import, este vorba despre două cazuri din Marea Britanie, un caz din Franța și un caz din Federația Rusă. 97 de cazuri sunt cu transmitere locală: Chișinău - 23 de cazuri, Ștefan Vodă - 16, Glodeni - 11, Ialoveni -8, Orhei -7, Taraclia (Regiunea stanga Nistrului) -6, Fălști - 4, Hancești - 3, Anenii Noi, Cahu, Nisporeni - 2 cazuri, Bălți, Călărași, Căușeni, Criuleni, leova, Strășeni, Telenești - un caz.

Crește și numărul persoanelor care se află în stare gravă, numărul acestora a ajuns la 76.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății

La momentul actual în asistența medicală spitalicească în stare gravă sunt 76 de persoane, gravitate medie - 304 persoane, în rest este vorba despre stare satisfăcătoare. Avem zece persoane care sunt intubate, trei sunt spitalizate la Institutul de Medicină Urgentă și șapte sunt la Spitalul Clinic Republican.

Șapte persoane s-au tratat și au fost externate ieri de la Spitalul „Toma Ciorbă”.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății

Total persoane tratate avem 37, ieri de la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” au fost externate șapte persoane care s-au însănătoșit.

Sâmbătă, 4 aprilie, erau 752 de persoane infectate cu COVID-19, iar numărul total de persoane decedate din cauza noului coronavirus era de 12. Primul caz de Covid-19 în Republica Moldova a fost depistat pe 7 martie, la o femeie care a venit din Italia.