Au manifestat în fața Guvernului și au cerut asigurarea cu apă curentă și respectarea regulilor de igienă în toate școlile din Moldova
Social 28 februarie 2020, 19:26 | 1255

Au venit azi-dimineata in fata Guvernului si au cerut asigurarea cu apa curenta si respectarea regulilor de igiena in toate scolile din Republica Moldova. Este vorba despre reprezentantii organizatiei „Amnesty International - Moldova”, care zilele trecute au facut publica si o petitie in acest sens. Printre solicitarile participantilor la actiune se numara: renovarea toaletelor din institutiile de invatamant sau amenajarea unor grupuri sanitare in interior, nu in curte, precum si conectarea tuturor scolilor la apeduct si canalizare.

Manifestanții au cerut Guvernului să asigure urgent condiții optime de igienă în școlile din toată țara, prin amenajarea unor grupuri sanitare în interior, acolo unde acestea sunt în curte, sau să renoveze toaletele care au nevoie de reparație. De asemenea, participanții la acțiune au depus o petiție semnată de aproximativ 4.000 de persoane, prin care este cerută implementarea standardelor Organizației Mondiale a Sănătății cu privire la asigurarea cu apă curentă și respectarea regulilor de igienă.

De cealaltă parte,Vitalie Dragancea, unul dintre consilierii premierului Ion Chicu, ne-a spus că solicitările organizației „Amnesty International - Moldova” sunt de mult timp o prioritate pentru guvern.

Conform datelor Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, dar și potrivit rezultatelor unei cercetări făcute de un grup de adolescenți din cadrul „Platformei copiilor”, aproape jumătate dintre elevii din Republica Moldova merg la o toaletă care se află în curtea școlii. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie